2.8.06

Danes en Heerenplein


Petra en Ingeborg introduceerden zo’n tien jaar geleden binnen onze directie op het departement de “communicatiefunctie”. Ze bedachten allerlei verbeteractiviteiten en organiseerden bijeenkomsten waarin de medewerkers spelenderwijs in de volgende reorganisatieval werden gelokt en schiepen hun eigen BOC, bureau organisatie en communicatie. Met hun flair, charmes, en voor de ambtenarij toen nog frisse ideeen wisten ze zich snel een plaats te verwerven. Ik had als managementteamlid de communicatie in mijn portefeuille en had dus intensief met hen te maken. Ingeborg kwam via een kleine omweg bij de Rechtbank Utrecht terecht als communicatieadviseur. Onlangs begon ze voor zichzelf. Petra werkte bij diverse media- en reclamebedrijven maar ook bij haar kriebelde het eigen ondernemersbloed. Ze is inmiddels drie jaar actief vanuit haar woonhuis/kantoor in Westzaan, Change of Colors, en het gaat haar zichtbaar goed.
We hadden een klein reunietje met zijn drietjes, op het terras tegenover de Schouwburg. Petra hoogzwanger van haar tweede kind. De chemie bleek er nog steeds te zijn en we hadden het meteen weer over van alles en nog wat. Ze zijn nog immer in staat mij te inspireren en me anders tegen mezelf en zaken te laten aankijken. Ieder kent zijn eigen coaches. Bovendien hadden we veel plezier. Twee mooie uren met twee bijzondere vrouwen.
(P.S. Petra is tien dagen nadien bevallen van Emma)

1 opmerking:

Anoniem zei

Dezelfde Petra die met haar donkere stem, doordringende blik, scherpe tong en stevige postuur Sjaak ooit met lood in de schoenen haar kamer binnenging om oa dezelfde Ingeborg te spreken (die dat alles niet opriep).