12.5.05

Stemvee


Ik heb niet veel met dieren. Europa wel, of toch niet? Ter voorbereiding op het referendum van 1 juni lees ik af en toe in de uitgave van SDU waarin de nieuwe grondwet wordt vergeleken met de bestaande verdragen. Nieuw is bepaling III-121:
bij de bepaling en uitvoering van het beleid ...houden de Unie en de lidstaten ten volle rekening met de eisen inzake het welzijn van dieren als wezens met gevoel, onder eerbiediging van de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen en de gebruiken van de lidstaten, met name met betrekking tot godsdienstige riten, culturele tradities en regionaal erfgoed.
Stierenvechten, hanenkamp en zwientje tikken: regionaal erfgoed bij uitstek. De grondwet doet niets voor die arme dieren. En wij, als stemvee, mogen als chinese biggetjes door het ja-hoepeltje van Balkenende springen.
P.S. We laten overigens hier thuis ons konijn Tinus ritueel wegschimmelen, Leve Europa! Posted by Hello

1 opmerking:

Sjaak zei

Iets voor Thomthidom misschien: een roadshow voor een ´ja´dan wel ´nee´ bij het referendum. Tijd zat toch en voor dat wachtgeld mag ie best wel wat doen.

Nu ´dagelijks leven´er zich toch in heeft verdiept: Sjaak ontvangt graag een stemadvies. Wat je kunt uitbesteden moet je immers niet nalaten.