11.7.06

Avondje AVRO


Het AVRO-programma “Andermans Veren” heeft Theater Bouwkunde gespot als locatie voor de opname van de TV-uitzendingen voor komend seizoen. In juni vond een pilot plaats en nu reeds opnames van de eerste twee uitzendingen. Het was wel wat warm in de kleine theaterzaal maar dat kwam de stemming juist ten goede. Tussen alle opname-, camera- en onduidelijk TV-personeel, bijelkaar zo'n 40 medewerkers, zat ook nog wat publiek. Het klapte en lachte voorbeeldig wanneer de opnameleider daarom vroeg en Kik van der Veer zijn praatje kwam doen. Mensen klapten zelfs voor de videofragmenten die werden vertoond en dat was volgens Kik nog nooit voorgekomen tijdens zijn theatertournee. Even voelde ik me in een chartervliegtuig naar de Turkse kust waarin de vakantiegangers na een goede landing applaudisseren voor de gezagvoerder.
Ondanks onze provinciale klapdrang was het een vlotte avond met mooie optredens van Van Houts en de Ket en Maarten van Roozendaal (“het leven is mooi, om te janken zo mooi” kun je, moet je, vanaf september weer gaan zien met zijn fantastische Barmhart: zoek een speelplek).
Andermans Veren is een oubollig programma, het is zelfs al eens geparodieerd, doch het weet vaak 1 miljoen kijkers te trekken. Ons hippe theater laat deze “free publicity” niet schieten, we buigen lichtjes naar de AVRO, en zetten Deventer en ons zelf op de kaart.
Bouwkunde veranderen we als het zo uitkomt even makkelijk in Villa BVDP (Boom en Van de Pavoordt). Van de AVRO naar Talpa is nog slechts een kleine stap.
(P.S. Live is veel leuker dan TV. Mensen van vlees en bloed zijn zo veel levendiger en aangenamer dan hun uitvergroting op de buis. In de strijd tegen de verplatting moeten we nederlaag na nederlaag incasseren nu ook de hedendaagse beeldbuizen geen diepte meer kennen)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Cor van der Laak nog tegengekomen?

Anoniem zei

Heey Jan!!
Ik heb je site weer eens gevonden (stond nog onder favorieten) en toen las ik dit stukje over 'andermans veren'! ik wilde er ook heen gaan om eens te kijken of het een leuk programma is, maar het was uitverkocht...pech gehad...volgend seizoen wel naar Youp van het Hek en Jan Jaap v/d Wal in Bouwkunde!
Ik spreek jullie morgenavond!
Groetjes,
Babs