13.11.06

Buiten op het boekje


Culinaire fotografen moeten ook eten. Jan Bartelsman heeft een concept bedacht waarbij hij per provincie een boekje samenstelt met recepten van pakweg 30 goede restaurants. De deelnemende restaurants moeten natuurlijk iets betalen, een recept leveren en krijgen daarvoor een flinke doos met boekjes. Op de voorkant prijkt de foto van de uitbaters van het betreffende restaurant. Zo deden Pieter en Heleen ook mee en zie hier een afbeelding, niet van de moeilijk te scannen voorzijde, maar van van hun kazen in “Eten in Drente, Overijssel en Flevoland". Pieter vertelde dat het zoontje van de fotograaf de fotoos had bijgeknipt en opgeplakt op de voorkant en op die manier werd de “gepersonaliseerde” versie van het boekje geproduceerd.
Vorig jaar verworf het restaurant een plekje in het tijdschrift Lekker. Dit jaar is die prestatie gecontinueerd en figureren nog steeds de Baambrugse big en de kaastrolley in de beschrijving van de culinaire geneugten die de Lekkerjournalist heeft ondergaan. Heleen heeft zich eindelijk fatsoenlijk gedragen.
Een beetje kijk in de keuken – het is heel hard werken geblazen- heeft mij er van overtuigd dat dat een fraaie prestatie is. Restaurant Bouwkunde is een serieuze zaak geworden. Gelikt in boek en blad.

1 opmerking:

Anoniem zei

Toen wij er in 2000 met ons nog kleine clubje aten was het eten al goed. De bediening niet. De tafels waren kleverig, Fr@ had een vlieg in zijn soep en het tempo lag te laag. Een vermelding in Lekker betekent inderdaad wel iets. Binnenkort maar eens incognito kennis maken daar..