28.12.06

Tot in lengte van jaren


We kregen een folder in de bus waarin de oprichting van een zendmast werd aangekondigd. Deze komt aan de rand van ons wijkje te staan. De mast dient er toe om het C2000-systeem waarmee alle hulpdiensten met elkaar kunnen communiceren te ondersteunen. De folder geeft aan dat de mast geen gevaar kan voor de volksgezondheid en dat geen vergunning nodig is om hem te plaatsen. De mast wordt 53 meter hoog, maar zo schrijft men geruststellend, de gemeente zal de mast aan het zicht onttrekken door het planten van bomen in de direkte omgeving van de mast.
Neerlands hoogste boom staat op het landgoed ’t Loo en meet circa 50 meter. Hij is geplant rond 1870 en heeft er bijna 130 jaar over gedaan de gigantische hoogte te bereiken. Het kan daarom mogelijk nog wel enige tijd duren voordat onze nieuwe wijkaanwinst aan het zicht is onttrokken.
(Tip voor de gemeente: bij het zoeken naar een plaatjes kwam ik deze foto uit Canada tegen waar men een zendmast als boom vermomd heeft. Hebben we meteen de hoogste boom van ’t land)

Geen opmerkingen: