1.12.06

Voor de gerechten


Zonder de last van andere deelnemende organisaties vond de Bistro-klantendag plaats in de Fabrique te Maarssen. Michelle had als opwarmer een korte kooksessie gepland waarin "de Telegraaf" en TV-kok Ramon Beuk en ik op zoek zouden gaan naar de overeenkomsten tussen het brouwen van software en het klaarmaken van eten. Ik had er tegenop gezien, want het is niet alleen een gewaagd begin voor een toch als serieus bedoelde dag, maar ook omdat de parallellen snel als te gezocht zouden kunnen overkomen. Maar het bleek in de voorbespreking en in het half uurtje vooraf onmiddellijk te klikken tussen Raymond en mij. En dan is het niet moeilijk op het podium gezellig met elkaar tekeer te gaan. De ruige ambiance van de Fabrique en het genoegelijke begin zetten de toon voor de rest van de dag. Alle collega’s hadden zich uitgesloofd om een workshop te geven die in het teken stond van “een kijkje in de keuken van Bistro”. En de ruim honderd bezoekers gingen zo gemakkelijk in de sfeer van de dag mee. Iedereen ging enthousiast naar huis. Michelle, Amanda en Sonja waren er lang en intensief mee bezig geweest. Soms hadden we er wat kritisch naar gekeken. Die blik werd door de praktijk van de dag geloochenstraft. Een perfecte organisatie staat geenszins op gespannen voet met een plezierige en informele sfeer. De dag klopte. Het heeft ons en onze relaties goed gedaan.

Geen opmerkingen: