13.2.06

Powerbabes en Gameboys


Het was een koud, donker en nat weekeinde. Geen snel geimproviseerde plannen of familiebezoek. Een zondag thuis. De computer is een trekpleister. Ondanks venstertijden en speelduurmaxima..
Coos en Meera komen de virtuele wereld van Powerbabe binnen waarin ze er leuk uit moeten zien, met elkaar kunnen chatten en ook over elkaar kunnen roddelen. Wanneer je je creditcard trekt kun je er nog cooler uit zien of zelfs sms'jes sturen naar vriendinnen. Dat is natuurlijk door ons verboden, evenals schelden. "Ik kan allemaal nalezen wat jullie gechat hebben", zo waarschuwt Papa Big Brother de meisjes op het wankele en mogelijk verkeerde cyberpad. De seksistische narigheid druipt van Power-Babes af en het appelleert aan de laagste behoeften om over elkaar kwaad te spreken.
De jongens hebben een speurspel ontdekt, een soort van adventure-game, dat zeer verslavend werkt. Met rode konen en handig manipulerend met de aangeboden gadgets banen ze zich een weg door het spel. Vijf minuten nadat ze zijn losgerukt van de P.C. roepen ze in koor dat ze zich zo vervelen.
Als we allemaal met tranen in de ogen het overlijden van Dr.Doolittle's big in Loenatik hebben beleefd probeert Hetty nog te zeggen dat zoiets toch veel mooier is dan al die tekenfilmtrash. Ze knikken nauwelijks ja en zijn al op weg naar de volgende audiovisuele prikkel.
Tijd voor de lente!. Een nieuwe.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: